ICT Talent Event (powered by ICTwerkt)

Het ICT Talent Event wordt op woensdag 1 en donderdag 2 november 2017 – gelijktijdig met de ICT-vakbeurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo 2017 – voor de eerste keer georganiseerd in de Jaarbeurs te Utrecht. Dit evenement biedt ICT-talenten de kans een “kijkje in de keuken” te nemen van de praktijk, vaardigheden op te doen én op informele kennis te maken met potentiële toekomstige werkgevers.

Wil je deelnemen aan het ICT Talent Event en bij één van de sessies aanwezig zijn? Meld je dan hier aan! Let op: Vul bij de vraag “Wat is uw functie?” in dat je een “Student” bent om toegang te krijgen tot de registratie voor het ICT Talent Event.
AANMELDEN 

Welke werkgevers zijn aanwezig tijdens het ICT Talent Event?IT werkt continu samen met de business aan nieuwe producten en innovatieve oplossingen voor onze klanten. Daarnaast optimaliseert IT ook voortdurend het kernproces van de bank, het betalingsverkeer.

Voor onze IT-ers betekent dit concreet: werk met meer inhoud. De impact van wat je doet op onze organisatie is groot. In multidisciplinaire teams ben je van A tot Z bij projecten betrokken. En je levert een zinvolle bijdrage aan onze drive om zowel nationaal als internationaal toonaangevend te zijn.

Ben je net zo ambitieus als wij? En wil je werken als IT-er bij een werkgever die het anders doet? Maak nader kennis met ons!


Bij Sentia werk je samen met gedreven IT professionals aan de nieuwste technieken voor grote Nederlandse organisaties. Zij leggen hun bedrijfskritische infrastructuur en de data die daarbij hoort letterlijk in jouw handen. Je werkt met de nieuwste technieken en blijft continu in ontwikkeling. Voldoende uitdaging dus: geen dag is hetzelfde als je voor Sentia werkt. Wil jij een interessante afstudeerstage of een knallende start van je carrière als IT professional? Dan ben je bij Sentia aan het juiste adres!


Twintig jaar geleden bestond cybercriminaliteit niet. Anno 2017 gaat er meer geld in om dan in drugscriminaliteit.

In een razend tempo worden apparaten en infrastructuren met het internet verbonden. Van autonoom rijdende auto’s tot drones van Appie die de automatische bestelling van je koelkast komen afleveren. De komende jaren zal security nog belangrijker worden om o.a. persoonsgegevens, IP en bestaande en nieuwe infrastructuren te beschermen.

NIXU is een cybersecurity organisatie met meer dan 300 experts die helpen om de digitale wereld veiliger te maken. Bezoek ons om te kijken welke rol jij kunt spelen in het beveiligen van de digitale samenleving!


Dimension Data maakt gebruik van de kracht van technologie om organisaties te helpen om grootse dingen te bereiken in dit digitale tijdperk. Als lid van de NTT-groep versnellen we onze ambities door onze klanten via digital infrastructure, hybrid cloud, workspaces for tomorrow en cybersecurity. Wij werken met onze klanten aan hun technologische reis. Dimension Data Nederland biedt studenten de mogelijkheid om een (afstudeer) stage bij ons te doen op interessante onderwerpen of jouw eigen ingebrachte onderwerp. Vervolgens kan je een kick-start maken in jouw carrière. Bij ons combineer je formeel en informeel leren met coaching en mentoring in verschillende rollen bij klantprojecten. Zo maken wij samen het verschil! Houd jij van een technische uitdaging? Kun jij complexe problemen oplossen in de cloud, big data of cybersecurity? Wij kunnen je een mooie carrière aanbieden!

Hoe ziet het programma eruit?

Het ICT Talent Event wordt georganiseerd op woensdag 1 november 2017 van 16:00 tot 17:00 uur en op donderdag 2 november 2017 van 15:30 tot 16:30 uur.

Op beide dagen worden de volgende sessies georganiseerd:

Rabobank Blockchain Acceleration Lab

Het Rabobank Blockchain Acceleration Lab bestaat uit een aantal blockchain specialisten die gezamenlijk expertise hebben op deze technologie. Naast onderzoek doen waar blockchain het beste ingezet kan worden om de dienstverlening van de bank verder te verbeteren, verkennen ze ook nieuwe business modellen voor de organisatie. Tijdens deze sessie geven we je een kijkje in de keuken, en nodigen we jullie uit om ook mee te denken hoe deze technologie een organisatie als de Rabobank kan ondersteunen.

De sessie is toegankelijk voor studenten die zich hebben aangemeld voor het ICT Talent Event (powered by ICTwerkt) via de bezoekersregistratie van Infosecurity.nl of Data & Cloud Expo.

De sessie wordt afgesloten met een informele netwerkborrel.
Wanneer:
1 en 2 november

Waar:
Zaal 11

Organisatie:
Rabobank

Sprekers:
Chris Huls
Co-lead Blockchain, Rabobank
WEBSITE

Infrastructure as Code

In deze sessie word je in korte tijd klaargestoomd om gemakkelijk en snel, zonder code taal en in eenvoudig Engels, te programmeren. Hier ga je met behulp van Ansible mee aan de slag!

Engineers Mark & Martin dagen jou uit voor een serie van challenges. Aan de hand van een casus zul je steeds een stapje verder moeten gaan om naar het volgende level te kunnen. Natuurlijk zijn er genoeg collega's aanwezig om je op weg te helpen en vragen te beantwoorden.

En weet jij binnen de tijd alle levels te behalen? Dan neem je naast Ansible skills ook een drone mee naar huis..

Let op! Neem zelf je laptop mee!

Deze sessie is geschikt voor HBO/WO studenten in de studierichting Informatie en System & network engineering. De sessie is toegankelijk voor studenten die zich hebben aangemeld voor het ICT Talent Event (powered by ICTwerkt) via de bezoekersregistratie van Infosecurity.nl of Data & Cloud Expo.

De sessie wordt afgesloten met een informele netwerkborrel.
Wanneer:
1 en 2 november

Waar:
Zaal 12

Organisatie:
Sentia

Sprekers:
Mark van der Hout (27 jaar)
Senior Continuity Engineer, Sentia

Martin Willemsma (33 jaar)
Senior Continuity Engineer, Sentia

WEBSITE

Ransomware, het nieuwe gevaar binnen de digitale wereld

Ransomware is de belangrijkste bedreiging van dit moment. Wat zijn de kenmerken en wat kun je ertegen doen?

Iedereen wordt vroeg of laat slachtoffer van ransomware. Wat zijn de kenmerken van ransomware, wat is de schaal waarop het gebeurt en hoe gaat het in zijn werk? En vooral, wat kun je ertegen doen?

Verder besteden we aandacht aan de Wifi Pineapple. Wat doet dit device en hoe gaat een 'Man in the middle'-aanval in zijn werk? Is het mogelijk om links te manipuleren/ aan te passen waardoor er ongemerkt bestanden gedownload worden? Maar mag dit eigenlijk wel volgens de wet?

De sessie is toegankelijk voor studenten die zich hebben aangemeld voor het IT Talent Event (powered by ICTwerkt) via de bezoekersregistratie van Infosecurity.nl of Data & Cloud Expo.

De sessie wordt afgesloten met een informele netwerkborrel.
Wanneer:
Let op: alleen 1 november

Waar:
Zaal 13

Organisatie:
Dimension Data

Sprekers:
Leon Hinz
Security Product Specialist, Dimension Data
WEBSITE

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe aftapwet ofwel Sleepwet
en wat is de invloed van AI op toekomstige banen?


In deze sessie gaan we debatteren over de nieuwe aftapwet, ook wel Sleepwet genoemd. Wat is de daadwerkelijke impact van deze wet?

Daarna gaan we in debat over kunstmatige intelligentie en robotisering. Wat is de impact hiervan op banen van de toekomst, dus op jullie banen? Kunstmatige intelligentie en robotisering wordt al meer toegepast dan we denken.

De sessie is toegankelijk voor studenten die zich hebben aangemeld voor het ICT Talent Event (powered by ICTwerkt) via de bezoekersregistratie van Infosecurity.nl of Data & Cloud Expo.

Deze sessie wordt afgesloten met een netwerkborrel
Wanneer:
Let op: alleen 2 november

Waar:
Zaal 13

Organisatie:
Dimension Data

Sprekers:
Ronald Hulshoff
Sales Consultant, Dimension Data
WEBSITE
Pwning the port (VOL!)

In deze sessie ga je als aspirant-hacker aan de slag met een microcontroller waarmee je kunt binnen dringen in een computer. Je zult zien dat er voor de basis niet veel nodig is, maar dat het ontwikkelen ervan leuk, uitdagend en bovenal leerzaam is om te doen. Nadat we de microcontroller hebben geconfigureerd zijn er oneindig veel mogelijkheden om je doelwit op afstand te controleren, zonder dat de gebruiker dit door heeft. Met deze sessie kun jij je technische-, creatieve- en hacking skills verbeteren. Natuurlijk mag je de ontwikkelde hardware meenemen naar huis.

Let op: neem zelf een laptop mee!

De sessie is toegankelijk voor studenten die zich hebben aangemeld voor het ICT Talent Event (powered by ICTwerkt) via de bezoekersregistratie van Infosecurity.nl of Data & Cloud Expo. De sessie wordt afgesloten met een informele netwerkborrel.

LET OP: Deze sessie is vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.
Wanneer:
1 en 2 november

Waar:
Zaal 14

Organisatie:
Nixu

Sprekers:
Mattijs van Ommeren
Principal Security Consultant, Nixu

Loran Kloeze
IT Security Consultant, Nixu
WEBSITE

Heb je interesse in één van de sessies en/of potentiële toekomstige werkgevers?

Wil je deelnemen aan het ICT Talent Event en bij één van de sessies aanwezig zijn? Meld je dan hier aan!
Let op: Vul bij de vraag “Wat is uw functie?” in dat je een “Student” bent om toegang te krijgen tot de registratie voor het ICT Talent Event.
AANMELDEN